Ministarstvo prosvete predložilo smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

Roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju psihologa i školskog pedagoga.

29.05.2023. 15:52
  • Podeli:
Tan2023-05-2115545919_6 oš vladislav ribnikar tara radovanovic-646b4f5d7d3fb.webp Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Snežane Knežević. 

Smena direktorke škole u kojoj je Kosta K. (13) 3. maja ove godine ubio devetoro učenika i čuvara deo je zahteva roditelja dece VII/2 upućenih Ministarstvu prosvete.

Roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju psihologa i školskog pedagoga. 

Oni su u dopisu naveli da zahtevaju "hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja".

Takođe, zahtevali su i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj. Među razloge za nezadovoljstvo radom direktorke roditelji su naveli, kako kažu, konstantno  izbegavanje da se roditelji VII/2 odeljenja neposredno blagovremeno i tačno informišu šta škola i nadležni organi preduzimaju po ovim i drugim pitanjima već se te informacije dobijaju iz medija.

Osim toga, roditelji su tada u svojim zahtevima naglasili da postoji izbegavanje pisane komunikacije sa roditeljima od strane direktorke škole iako su roditelji postavljali pisanim putem - elektronskom poštom određena pitanja i predloge.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()