Koliko zaista košta avio karta od Moskve do Beograda?

Iz avio-kompanije navode da su već duže karte za sve letove u septembru rasprodate, a da za letove u oktobru ima jom veoma malo karata

22.09.2022. 14:19
  • Podeli:
avion-pixabay.jpg

Odmah nakon objave predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji cene karata za letove iz Rusije su drastično poskupele.

Gotovo svi letovi iz Rusije su već popunjeni, a cena preostalih karata je skočila na astronomski nivo.

Prema Google Flights-u, a kako prenose nemački mediji, najpovoljnija karta za let iz Moskve ka Istanbulu juče ujutru je koštala 1.154 evra. Radi se o 13-očasovnom noćnom letu kompanije Azerbejdžan erlajns sa presedanjem u Bakuu.

Oko 11 sati i karte za ovaj let bile su rasprodate, kao i za sve ostale letove ka turskoj metropoli. Letovi za Antaliju, ali i Tbilisi i Jerevan su rasprodati.

Turska, Gruzija i Jermenija spadaju u države u koje građani Rusije mogu još lako ući, dok im je to zabranjeno u EU.

Prema sajtu Idealo karta za direktan let iz Moskve za Istanbul koštala je i do 9.253 evra. Poznato je da cene karata za letove u poslednjem trenutku skaču, ali ne ovoliko.

Cene karata za let u jednom pravcu iz Moskve ka Beogradu, sudeći prema sajtovima na kojima se mogu rezervisati i kupiti karte, dostižu rekordne cene.

Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. septembar cena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3.323 dolara, dok se za dan kasnije 23. septembra cene kreću od 1.600 do 5.600 dolara u zavisnosti od klase i broja presedanja. Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cena 1.600 dolara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao sinoć da je karta za let između Beograda i Moskve na crnom tržištu navodno dostigla gotovo 9.000 evra.

„Karta za Beograd-Moskva na crnom tržištu skočila do gotovo 9.000 evra i to zbog mobilizacije i i mnogih drugih stvari“, rekao je Vučić iz Njujorka za TV Tanjug.

Er Srbija demantuje medije o rekordnim cenama

 Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25 i 26. septembar, a zatim 9. oktobar. 

"Zbog izuzetno velike tražnje od marta ove godine karte za letove Er Srbije između Beograda i destinacija u Ruskoj Federaciji mogu se kupiti samo više dana pa i više nedelja unapred", saopštila je danas Er Srbija, a povodom, kako kažu, spekulacija u nekim medijima i na društvenim mrežama o ceni karata na toj relaciji.

Er Srbije navodi da su već duže karte za sve letove u septembru rasprodate, a da za letove u oktobru ima još veoma malo karata za prvu polovinu meseca.

Ističu da je trenutno najniža dostupna cena za avio-kartu u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda 397 evra, dok najskuplja košta 567 evra.

Najjeftinija povratna karta oz Moskve u ekonomskoj klasi je 816 evra, a najviša 1.156 evra.

Iz Moskve za Beograd može se leteti direktno sa kompanijom Air Serbia, Turkish airlines sa presedanjem u Istanbulu i sa Fly Dubai sa presedanjem u Dubaiju.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()