Grujičić: Novi krug zapošljavanja lekara u februaru

Ministarka je pozvala mlade lekare da se osamostale i odu da rade u manja mesta

01.02.2023. 12:58
  • Podeli:
Danica Grujičić_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-1667986954398.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je da će tokom ovog meseca, u dogovoru sa kancelarijom predsednika Srbije, u Srbiji biti zaposleni novi mladi lekari.

Grujičić je na TV Pink rekla da u Srbiji ima oko 1.400 nezaposlenih lekara, a u isto vreme nedostaje ih u čitavoj Vojvodini, ili, na primer, u Malom Zvorniku.

Kako je objasnila, nezaposleni lekari neće da idu u manja mesta, da odlaze od kuće, gde žive sa "tatom i mamom". Ona je zamerila mladim lekarima što neće u manja mesta, a hoće u Kanadu, gde, kako je istakla, "nema tate i mame".

Ministarka je pozvala mlade lekare da se osamostale i odu da rade u manja mesta, gde će, istakla je, imati razne pogodnosti.

"Hajde da pokrijemo stanovništvo, da naše i bake budu zaštićene, da lekar uđe u svaku kuću", poručila je ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()