Dejanu Pantiću dostavljeni lekovi

Euleks će lekove odneti u specijalnu bazu nadomak Jarinja gde se Pantić sada nalazi.

13.12.2022. 13:49
  • Podeli:
dejan pantić foto privatna arhiva-639874b0a1a82.webp Foto: Privatna arhiva

Dejan Pantić, Srbin koji je uhapšen u subotu administrativnom prelazu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana, konačno je, nakon dramatičnog apela porodice i srpskih vlasti, uspeo da dobije preko potrebne lekove.

Težak srčani bolesnik, Pantić je bio bez lekova od trenutka hapšenja, a lekovi su mu prosleđeni zahvaljujući predsedniku privremenog organa opštine Leposavić Zorana Todorića koji ih je predao pripadnicima Euleksa. 

Euleks će lekove odneti u specijalnu bazu nadomak Jarinja gde se Pantić sada nalazi, prenosi Kurir.

Dejanu Pantiću je juče određen jednomesečni pritvor. Njegov sin Predrag Pantić ekskluzivno je govorio za UNA televiziju.

"Pod stresom smo zbog odluke o pritvoru, ne znam šta bih rekao. Mi kao porodica nemamo nikakav kontakt sa njim, sve ide preko advokata, on je išao na saslušanje koje je održano danas. Saslušavali su ga onlajn, javni tužilac je izneo optužbe prema ocu da je učestvovao u napadima ispred zgrade u kojoj živimo. Naveli su da imaju dokaze neke, ali naš advokat nije mogao da ima još uvek uvid u te materijale", rekao je on.

Prema rečima sina Predraga, porodica Pantić posle hapšenja nije imala nikakav kontakt sa Dejanom i nisu mogli da mu dostave ni lekove, a ni stvari za ličnu higijenu.

Odluka suda u Prištini o pritvoru za Dejana Pantića stigla je bez obrazloženja.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()