Beograd: Novi protest protiv rata i mobilizacije u Rusiji

Pokret "Rusi, Ukrajinci, Srbi i Belorusi protiv rata" organizovali su i večeras u centru Beograda skup protiv rata i mobilizacije.

24.09.2022. 19:52
  • Podeli:
rsz_2protest_rusija_antiratni_beograd_tara_radovanović_tanjug-1664041914210.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Nosili su transparente i belo-plave zastave koje su postale simbol antiratnih protesta 2022. godine u Rusiji tokom rusko-ukrajinskog rata i pre svega simbol ujedinjenja ljudi za mir.

Na nekim transparentima je pisalo "Putin je ubica“ na srpskom i engleskom jeziku i „Zaustavite rat u Ukrajini“, "Mir Ukrajini - Sloboda Rusiji", "Putin nije brat on je rat"...

Skup se održava na Trgu Republike, odakle su ucesnici skoro dva sata uz pesmu i lične ispovrsti, pozivali "bratski srpski narod" na podršku protiv mobilizacije i rata u Ukrajini.

Organizatori su naglasili da se širom Rusije održavaju slični skupovi i da je danas pred početak protesta "uhapšeno 600 Rusa."

Kao i pre dve večeri, građani su prenosili lična iskustva, između ostalog i to kako su im prijatelje već mobilisali i poslali u rat u Ukrajini.

Mlađi Rus je izrazio zadovoljstvo što je u Beogradu, u koji je, kako je rekao, stigao pre nekoliko dana, i naglasio da ne može da veruje da je slobodan da se ne plaši da će ga neko pretući i zatvoriti, ali i da može slobodno da govori.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()