Beograd na vodi dobija najmoderniju državnu dvojezičnu školu

Na prostoru od gotovo 5.000 kvadrata škola će moći da primi 480 đaka.

26.01.2023. 12:56
  • Podeli:
nova pošta osnovna škola beograd na vodi-63d26946cd119.webp Foto: Beograd na vodi

Na potezu iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte na Savskom trgu biće izgrađena nova škola u kojoj će se održavati dvojezična nastava.

Uz školu biće sagrađen i dečji vrtić

Škola će imati najmodernije sportske terene i bazen, a pored škole će biti i izgrađen i dečji vrtić, saopštila je kompanija "Beograd na vodi".

Na prostoru od gotovo 5.000 kvadrata, škola će moći da primi 480 đaka, a u prostranom dvorištu, koje sa zgradom zauzima skoro 10 ari, nalaziće se sadržaji zbog kojih će se deca radovati svakom školskom danu.

Pored terena za rukomet, basket i odbojku, u dvorištu će se nalaziti zeleni prostor pogodan za priredbe, takmičenja i svakodnevno druženje, dok će se u delu dvorišta uz biblioteku i izložbeni prostor nalaziti "učionica pod vedrim nebom".

Prostor za odlaganje bicikala namenjen je svim učenicima i nastavnicima koji se opredele za ovo ekološki odgovorno i zdravo prevozno sredstvo.

Dvojezična nastava

U saopštenju piše da će ovo biti jedna od malobrojnih škola u srpskoj prestonici koja će imati bazen, a pored svlačionica i standardne opreme i rekvizita, bazen će imati dodatnu opremu za decu sa posebnim potrebama, kojima će i ostatak objekta biti u potpunosti prilagođen.

U saopštenju se podseća da se strani jezik lakše uči i usvaja ukoliko dete počne da misli na tom jeziku, te da se mišljenje formira tako što se jezik koristi za učenje i saznavanje.

Ističe se da će đaci u novoj školi od najranijeg uzrasta slušati deo predmeta na stranom jeziku, prema zvaničnom planu i programu nastave i učenja Republike Srbije.

Pored najmodernije državne dvojezične osnovne škole i vrtića, ovde će se nalaziti Istorijski muzej Srbije, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice, a obnovljena zgrada Pošte u Savskoj biće dom čak dve veoma važne institucije kulture - interaktivnog dečijeg muzeja i pozorišta "Boško Buha".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()