Uhapšen serijski silovatelj Igor Milošević

Serijski silovatelj Igor Milošević uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti.

30.09.2022. 15:13
  • Podeli:
hapšenje pixabay-1664465598167.webp Foto: Pixabay

"Nakon što je Prvom OJT u Beogradu dostavljena krivična prijava od strane nezavisnih dnevnih novina 'Informer'' protiv I.M., u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je po nalogu dežurnog tuzioca Prvog OJT u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Iz člana 138 st.3 KZRS. Naime, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja. U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan u Prvom OJT", saopštilo je Prvo Osnovno javno tužilaštvo.

Igor Milošević je na slobodi od 20. septembra pošto je izdržao svoju poslednju kaznu od 15 godina što znači da je uhapšen 10 dana nakon puštanja na slobodu.

Igor Milošević je prvi put napao sa 14 godina, 1992. godine, kada je samo za tri dana napao devet žena, od toga četiri je silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine i samo mu je mesec dana trebalo da ponovo počini krivično delo silovanja i da počini još osam razbojništva.

Nakon toga je osuđen na 10 godina zatvora, ali je izašao samo nakon pet i po godina. Već 2007. godine ponovo je počinio silovanje i razbojništva. Nakon toga krenula je opsežna potraga za njih da bi nakon četiri dana bio ponovo uhapšen.

Prilikom saslušanja nije priznao silovanja, ali je priznao razbojništva. Na suđenju je dobio 15 godina zatvora, a sudija prilikom izricanja navela da je Milošević "društveno opasan".

Nakon njegovog puštanja na slobodu digla se velika bura u javnosti.

Još veća bura se digla nakon što je medijska kuća "Informer" objavila intervju sa Miloševićem.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()