Uhapšen član 'Valjevske grupe' Milan Lazarević

Uhapšeni, koje se u Višem sudu u Beogradu sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, skrivao se u okolini Uba

05.10.2022. 17:07
  • Podeli:
hapšenje pixabay-1664465598167.webp Foto: Pixabay

Pripadnici MUP-a Srbije, u zajedničkoj akciji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, u Valjevu su uhapsili M.L. (52) iz Valjeva. Uhapšeni se skrivao u okolini Uba nakon što je otišao iz Višeg suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Mediji pišu da je reč o Milanu Lazareviću, optuženom članu "Valjevske grupe".

Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je "audi" kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali je on nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili i on je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega će biti podneta krivična prijava.

"Valjevskoj grupi" sudi se za niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()