Švajcarska: Uhapšena dvojica srpskih državljana, pretvarali se da su policajci

Uhapšeni su iznuđivali novac telefonom od starijih osoba

25.09.2022. 14:08
  • Podeli:
švajcarska policija švicarska pixabay-1664107650892.webp Foto: Pixabay

Dvojica muškaraca iz Srbije uhapšeni su akciji švajcarske policije, a sumnjiče se za prevare. Mladići su stari 30 i 26 godina.

Osumnjičeni su stupali u kontakt sa starijim ljudima pretvarajući se da su policajci i iznuđivali im novac.

Hapšenje je usledilo nakon što je starija žena iz Ciriha, i sama žrtva prevare, prijavila ih policiji. Njoj je bilo sumnjivo to što joj je jedan od uhapšenih muškaraca, predstavaljući se kao policijaca, preko telefona tražio nekoliko desetina hiljada švajcarskih franaka.

Uhapšeni su nakon što je policija pratila primopredaju i uspela da uhapsi jednog od osumnjičenih, dok je drugi uhapšen nakon pokušaja bekstva.

Za jednim od uhapšenih već je bila raspisana potraga radi razbojništva, a sada su obojica predati švajcarskom javnom tužilaštvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()