Preminula Šapčanka koja se otrovala pečurkama sa pijace

Lekari VMA se bore za život ostalih žrtava trovanja, javljaju beogradski mediji

07.10.2022. 20:24
  • Podeli:
gljiva_pecurka_pixabay-1664810591798.webp Foto: Pixabay

Šapčanka, jedna od sedam ljudi koji su jeli otrovne pečurke kupljene na pijaci, koja je bila hispitalizovana na Vojno-medicinskoj akademiji i imala najtežu dijagnozu, preminula je danas.

Ona je bila u najtežem stanu i imala je oštećenja jetre i bubrega. Još nekoliko pacijenata je u teškom stanju i lekari se bore za njihov život.

Kako javljaju beogradski mediji, nesrećnoj pacijentkinji su otkazali bubrezi, zbog čega je nekoliko puta bezuspešno pokušana njena reanimancija.

Najmanje sedmoro Šapčana, među kojima je jedna porodica, završilo je na toksikologiji VMA zbog trovanja pečurkama. Oni su prethodno u teškom bili primljeni u šabačku bolnicu, da bi potom bili prebačeni na Vojnomedicinsku akademiju, čije je odeljenje toksikologije jedino u stanju da pomogne kod takve vrste trovanje.

Šabačka policija je privela 72-ogodišnju Mariju G. iz sela Ćukovine, kod Koceljeve, pod sumnjom da je prodajući otrovne pečurke na pijaci, počinila teško krivično delo po zdravlje ljudi. Tužilaštvo joj je, nakon saslušanja, odredilo pritvor od 30 dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()