Pravda posle 27 godina: Za ubistvo Milibora Petrovića presuda stiže u ponedeljak

Predrag Petrović se tereti da je u junu 1994. godine u Beogradu ubio Milibora Petrovića, a posle toga sve vreme bio u bekstvu i skrivao se u Italiji

04.10.2022. 14:29
  • Podeli:
pravosudje-kina-ilustracija-reuters.jpg

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas Višem sudu u Beogradu da Predraga Petrovića osudi na 12 godina zatvora zbog ubistva Milibora Petrovića u junu 1994. godine.

Takođe je predložilo da mu sud produži pritvor.

Tužilaštvo je u završnoj reči istaklo da je odbrana okrivljenog neuverljiva, i opovrgnuta izvedenim dokazima, te da je dolazalo da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo.

Takođe, tužilaštvo je podsetilo da je Petrović bio u bekstvu skoro 27 godina, te da je tek prošle godine izručen iz Italije.

Presuda Višeg suda u Beogradu će biti objavljena u ponedeljak, 10. oktobra.

On se tereti da je u junu 1994. godine u Beogradu ubio Milibora Petrovića, a posle toga sve vreme bio u bekstvu i skrivao se u Italiji.

Optuženi je prilikom iznošenja odbrane negirao da je počinio to krivično delo i tvrdio je da nije pucao u tog čoveka, da nije imao oružje i da tad nije bio u Jugoslaviji.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()