Ponavlja se suđenje grupi optuženoj za prodaju dve tone duvana

Sud je usvojio žalbe branilaca okrivljenih i ukinuo prvostepenu presudu kojom je Mojašević bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine, Lazić na godinu i šest meseci i Jevtić na 14 meseci.

26.11.2022. 13:06
  • Podeli:
duvan pixabay-1669462140654.webp Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Dragan Mojašević, Mirko Lazić i Ozren Jevtić osuđeni na kazne zatvora, povodom optužbi da su kao članovi organizovane kriminalne grupe prodali više od dve tone duvana, i vratio prvostepenom sudu da im ponovo sudi.

Sud je usvojio žalbe branilaca okrivljenih i ukinuo prvostepenu presudu kojom je Mojašević bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine, Lazić na godinu i šest meseci i Jevtić na 14 meseci.

Apelacioni sud smatra da prvostepeni sud nije dao jasne razloge u pogledu činjenica , te da je izrekao presude protivrečne sama sebi, odnosno da su razlozi presude protivrečni, zbog čega presuda nije mogla biti ispitana.

Prvostepenom, ukinitom presudom pripadnici grupe su bili osuđeni što su tokom prve polovine 2019. godine u Srbiji organizovali kriminalnu grupu koja je radi sticanja dobiti vršila krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Plan grupe je podrazumevao stavljanje u promet akciznih proizvoda koji podležu oporezivanju akcizom, te je Mojašević imao ulogu da organizuje i dogovara sa dobavljačima cenu, mesto i vreme preuzimanja sirovog duvana u listu, vrši nabavku, skladištenje, angažuje pomoćne radnike koji vrše preradu, ugovara prodaju i kupoprodajne cene.

Lazić i Jevtić su po nalogu Mojaševića, kako je navedeno u ukinutoj presudi, obavljali poslove vozača ili "čistača", odnosno vozili su se ispred kamiona koji je prevozio rezani duvan, kako bi javili vozaču kamiona ukoliko se pojavi policija.

Grupa je u navedenom vremenskom periodu prodala 2193,5 kg rezanog duvana.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()