Oglasio se Centar za socijalni rad o smrti devojčice (2) u Zaječaru: Majka nije prijavljivala nasilje policiji

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji

22.02.2023. 10:37
  • Podeli:
dete pixabay-1665142784559.webp Foto: Pixabay

Centar za socijalni rad u Zaječaru saopštio je, povodom tragične smrti maloletne P.V. koji se desio u tom gradu, da je porodica nastradale devojčice bila na evidenciji centra, ali da do sada nije bilo prijava za nasilje u porodici.

Kako je saopšteno, centar za socijalni rad u Zaječaru obavešten je od strane nadležnih organa o smrti maloletne P. V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti.

"Porodica maloletne P.V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti", navedeno je u saopštenju.

Centar je izrazio duboko žaljenje zbog smrti maloletne P. V. navodeći da očekuje da nadležni organi vrlo brzo utvrde sve činjenice.

"Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu", kaže se u saopštenju Centra za socijalni rad u Zaječaru.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica preminulo je u Zaječaru, nakon što je u Dom zdravlja dovedeno sa povredama. Pripadnici MUP-a u Zaječaru uhapsili su očuha M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. 

Policija je uhapsila i majku preminule devojčice J. T. (2000) zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštio je MUP u Zaječaru.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()