Određen pritvor osumnjičenom da je pretio smrću sinu i ženi

Osumnjičeni se tereti da je u dva navrata svojoj supruzi i sinu uputio ozbiljne pretnje po život i telo

26.05.2023. 14:30
  • Podeli:
pritvor hapšenje policija mup rs-6409913e9ae63.webp Foto: MUP RS

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, sud je odredio pritvor do 30 dana M.M. (67) zbog sumnje da je pretio smrću svom sinu i supruzi.

Pritvor je osumnjičenom za krivično delo nasilje u porodici određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti, saopštilo je to tužilaštvo.

Osumnjičeni se tereti da je u dva navrata svojoj supruzi i sinu uputio ozbiljne pretnje po život i telo. Sumnja se da je najpre u porodičnoj kući, prilikom verbalne rasprave zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, rekao da će ubiti i njih i sebe.

Zatim je nazvao i ponovio pretnje u telefonskom razgovoru sa dežurnom službom nakon što je sam pozvao službeni broj Policijske uprave Smederevo 192, prijavljujući oštećene da ga verbalno maltretiraju.

Tužilaštvo je najpre osumnjičenom odredilo zadržavanje, a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbiljno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene pretnje oštećenima, što sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti, predloženo i određivanje pritvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()