Odali ga DNK tragovi: Srbin uhapšen u Nemačkoj zbog dva ubistva

Srpski državljanin je osumnjičen za ubistvo dve starice

01.02.2023. 15:38
  • Podeli:
rsz_1nemačka_policija_matthias_balk_dpa-1663850842270.webp Foto: Matthias Balk/dpa

U Nemačkoj je danas uhapšen srpski državljanin (31) osumnjičen za dva ubistva i niz nasilnih napada na starije osobe, saopštila je nemačka policija.

Potraga trajala nekoliko nedelja

On se sumnjiči da je ubio 77-godišnju ženu u decembru 2022. i 89-godišnju ženu u januaru ove godine u blizini grada Švebiš Hal na jugozapadu zemlje, preneo je portal Švabiše Post.

Kako navodi list, potraga za osumnjičenim trajala je poslednjih nekoliko nedelja, a u njoj su učestvovale specijalne policijske snage.

"Specijalna jedinica u bliskoj saradnji sa javnim tužilaštvom u Švebiš Holu istraživala je gotovo danonoćno poslednjih nedelja" rekao je portparol policije u Alenu, najbližem velikom gradu.

Prema rečima glavnog detektiva Jorga Majnharta, tragovi DNK igrali su ključnu ulogu u hapšenju ubice.

Ostavio DNK tragove

"Ostali DNK uzorci su trenutno na analizi," rekao je viši javni tužilac Harald Lustig.

Prošle nedelje, 89-godišnja žena otkrivena je mrtva u svom stanu nedaleko od Švebiš Hala, što je navelo policiju da preispita smrt 77-godišnje žene u decembru prošle godine, čije je telo pronađeno u njenom stanu u stanu u Švebiš Halu, u blizini Štutgarta, a policija pretpostavlja da su obe žene ubijene .

Smrt 94-godišnje žene, čije je telo pronađeno u Švebiš Halu u oktobru 2020. godine u blizini stana mrtve 77-godišnjakinje, donedavno je bila nerazjašnjena, jer je slučaj zatvoren u septembru 2021. zbog nedostatka dokaza. 

Istražitelji su identifikovali paralele u sva tri slučaja, budući da su sve žrtve bile starije žene iz istog kraja i ubijene su sredom.

  • Podeli: