Novi detalji ubistva u Pirotu: Osumnjičeni imao zabranu prilaska žrtvi

Protiv osumnjičenog su vođena dva krivična postupka zbog proganjanja ubijene žene.

06.03.2023. 16:35
  • Podeli:
silovanje zločin ubistvo nasilje pixabay-1663917448997.webp Foto: Pixabay

Osnovni sud u Pirotu saopštio je da se protiv M.M. pre nego što je ubio S.M. u centru Pirota, vodio krivični postupak za krivično delo proganjanje i da su u vreme ubistva bile na snazi hitne mere zabrane prilaženja i komuniciranja prema osumnjičenom, a koje su mu određene odlukom ovog suda.

Osnovni sud u ukazuje da nije imao informacije da li je okrivljeni prekršio te hitne mere s obzirom da mu to nadležna polciijska stanica nije prijavila, kako bi ovaj sud mogao da mu mere zameni pritvorom. 

Protiv osumnjičenog su vođena dva krivična postupka zbog proganjanja ubijene žene.

Prvi je okončan u julu prošle godine, pošto je sud prihatio sporazum o priznanju krivice između okrivljenog i Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu i osudio ga na novčanu kaznu od 100.000 dinara. 

Drugi optužni predlog sudu je stigao 24. februara takođe protiv M.M. za krivično delo proganjanje S.M. a glavni pretres je bio zakazan za 17. mart.

"Osnovni sud u Pirotu je preduzimao sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, ali i pored svih preduzetih mera zučerašni tragični događaj u centru Pirota nije mogao da se spreči", navode u saopštenju.

Sud je poručio građanima Pirota da imaju poverenje u državne organe, a pre svega u instituciju pravosuđa, kao i da treba da prijave svaki vid nasilja nadležnom tužilaštvu ili policiji, a sud je do sada uvek blagovremeno, prioritetno i hitno postupao po prijavama nadležnih institucija u predmetima sa elementima nasilja i pružao adekvatnu zaštitu žrtvama nasilja.

Podsetimo, 55-godišnji muškarac u nedelju je u centru Pirota ubio bivšu partnerku (45) na očigled prolaznika. Zločin se dogodio nasred ulice kada je oštećena, koja je, inače, vlasnica prodavnice obuće, telefonirala i kupovala voće. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()