Niš: Pripremno ročište direktoru staračkog doma u kom je od korone umro 51 štićenik

Milanu Stevanoviću se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi

30.09.2022. 13:50
  • Podeli:
profimedia-0601529331-bolnica-koronavirus-srbija-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Pred Višem sudom u Nišu danas je održano pripremno ročište u krivičnom postupku protiv bivšeg direktora niškog Gerontološkog centra Milana Stevanovića koji se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi. 

Stevanović je optužen da u periodu mart – april 2020. godine kao v.d. direktora ove ustanove nije postupao po propisima za sprečavanje zaraznih bolesti usled čega se kovidom 19 zarazilo 195 korisnika usluga Gerontološkog centra od kojih je njih 51 preminuo.

Pripremno ročište je faza krivičnog postupka koja je zatvorena za javnost pa medijima nije bio dozvoljen ulaz u sudnicu, piše Nova S.

Međutim, nakon okončanja ovog dela glavnog pretresa novinarima se obratio Goran Đorđević, Stevanovićev branilac.

„Zadatak Višeg suda u Nišu je da osvetli događaje u Gerontološkom centru koji su za posledicu imali smrt više desetina korisnika ustanove. U tom smislu mora se odgovoriti na pitanje da li se odgovornost ili neodgovornost za ove događaje u potpunosti može svaliti na pleća jednog čoveka. Posebno treba uzeti u obzir da se sve to dešavalo u uslovima opšteg haosa u kome su se našle i socijalne ali i ustanove zdravstvene zaštite. Kao odbrana, nećemo dozvoliti da se sav taj haos na neki način legalizuje kroz svojevrstan lov na veštice u ovom predmetu“, kazao je Đorđević.

Podsetimo, Milan Stevanović je uhapšen 13. aprila 2020. godine nakon što je u staračkom domu u kome je bio na mestu vršioca dužnosti direktora od korone preminula 51 osoba. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()