Nakon smrti dečaka (4) u vrtiću: Tužilaštvo u Vladičinom Hanu pokreće postupak protiv vaspitačice

Dečak je preminuo nakon što je progutao žir u vrtiću.

02.02.2023. 20:02
  • Podeli:
dečak, vrtić, dete Pixabay-63ad7fa86399d.webp Foto: Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice zbog smrti dečaka koji je preminuo krajem decembra prošle godine nakon što je u vrtiću progutao ukras u obliku žira s jelke.

"Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu dalju istragu u vezi sa smrću dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir vodiće se u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo napuštanja nemoćnog lica", naveo je za Dragan Nikolić, osnovni javni tužilac, prenosi Kurir.

Podsetimo, dečak (4) progutao je u 27. decembra žir u vrtiću, nakon čega je u besvesnom stanju prebačen najpre u Zdravstveni centar u Surdulici, a zatim u UKC Niš, gde je operisan, ali je, nažalost, preminuo.

Vaspitačica je potom suspendovana, a protiv nje je pokrenut i disciplinski postupak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()