Na suđenju Belivukovoj grupi izneti detalji kriminalnog plana atentata na Vučića

Lalić je dodao da su za svrgavanje vladajuće strukture bili zaduženi Belivuk, Miljković i advokat Dejan Lazarević, koji je pripadnicima ovog klana javio da im se sprema hapšenje.

31.01.2023. 19:43
  • Podeli:
sudjenje_veljko belivuk_Tanjug-1666184586974.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkrio da je kupljen snajper kojim su pripadnici tog klana zajedno sa Radojem Zvicerom planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga su, kako je rekao, videli kao glavnu prepreku. 

Uloga Zvicera

Lalić je dodao da su za svrgavanje vladajuće strukture bili zaduženi Belivuk, Miljković i advokat Dejan Lazarević, koji je pripadnicima ovog klana javio da im se sprema hapšenje. 

Prema njegovim rečima, za svgavanje vlasti su bili zaduženi i Radoje Zvicer sa ljudima iz službe, a na pitanje koje službe označio je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB).

Lalić je rekao da grupa nije došla do faze da odluči ko bi pucao iz snajpera na predsednika. 

Optuženi Nebojša Janković koji je ispitivao Lalića, rekao je da nije nameravao da učestvuje u svrgnjavanju vladaćuje strukture.

Janković obučavao Belivukove vojnike

"Nikada ne bih pucao u vladajuću struktru sve da mi daju sve pare ovog sveta , zapamti to, Laliću", rekao je Janković. 

Govoreći o planiranju atentata na Vučića, Janković je rekao da je predsednik izuzetno zaštićen, dodajući "i treba da bude hvala Bogu".

Lalić je pojasnio da je Janković učio pripadnike grupe kako da pucaju, kako da idu ka meti i generalno kako da barataju oružjem.  

Tokom ispitivanja Janković je objasnio da je osetljiv na temu tetrorizma jer se i sam borio 1999. godine protiv terorizma na KiM.

Nakon što je Janković završio ispitivanje, Marko Miljković je izašao za govornicu i tražio od Lalića da opiše ubistvo vlasnika Pink taksija.

Lalić je ponovio iskaz koji je dao ranije danas, da mu je Miljković isričao da su pripadnici klana ubili vlasnika "Pink taksija".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()