Lalić svedočio o ubistvu vlasnika poznatog beogradskog taksi udruženja

Lalić je nastavio da svedoči o svirepim ubistvima

31.01.2023. 18:11
  • Podeli:
specijalni sud_Belivuk_Tanjug-1666008614158.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je danas da odgovara na pitanja optuženih u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužncom terete za sedam ubistava, nedozvoljeno nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmice i silovanje.

Nastavak svedočenja o svirepim ubistvima

Marko Budmir je rekao da nema pitanja za Lalića, nakon čega je Nebojša Janković, bivši policajac, počeo da postavlja pitanja Laliću.

Tokom svedočenja Lalić je optužio pripadnike klana da su odgovorni i za ubistvo vlasnika Pink taksija što mu je kako je rekao, ispričao Marko Miljković.

Lalić je kazao da mu je Miljković dao detaljan opisao kako je jednog od vlasnika tog taksija Miljković zajedno sa Mirkom Kojićem prvo ašovom udario u vrat, nakon čega ga je izbo lovačkim nožem. Okrivljeni-saradnik je rekao i da je poprilično siguran da je i drugog vlasnika Pink taksija ubio Miljković.

Vlasnik "Pink taksija" Teodor Gašeća ubijen je u maju 2015. godine, dok je suvlasnik tog taksija Miroslav Ranković nestao 2016. godine.

Lalić je ranije ispričao o otmici i ubistvu Mirka Kojića, a sad je dodao da je motiv njegove otmice bio novac, ističući da je Miljković za Kojića rekao "da mnogo zna  da je pomogao oko ubistva na šinama" , odnosno u ubistvu Vlastimira Miloševća 30. januara 2017. godine u Ulici 27. marta u Beogradu. Janković je negirao svaku optužbu koju mu je uputio Lalić.

Odgovarajući na pitanja optuženog, Lalić je rekao da je grupu finansirao Belivuk, kao i da je njemu isplatio prvi put 5.000 evra, a drugi put 10.000 evra.

Takođe, Lalić je rekao da zna da je Janković za ubistvo u Crnoj Gori isplaćen 100.000 evra.

Svađe i prepirke tokom svedočenja

Janković je odgovarajući na Lalićevu prozivku da je plašljiv, rekao da je prošao četiri ratišta i da ne može padanje stalka za veš da ga uplaši.

Lalić je za Jankovića rekao da je "pedantan, precizan, mnogo hrabar i dobar ratnik", dodajući da je Janković jedini specifično funkcionisano, te da je bio samo četiri ili pet puta na stadionu, a da je svaki put nosio masku.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i  silovanje.

Juče je ispitivanje Lalića završio okrivljeni Miloš Budimir.

Tokom ispitivanja Lalića često je dolazilo do prepirke, svađe i ružnih reči, zbog čega su advokati i sudija reagovali. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()