Lalić optužio Belivuka: Ti si ubio Adisa Spahića u Crnoj Gori

Veljko Belivuk je današnje ispitivanje počeo postavljanjem pitanja Srđanu Laliću o planiranju ubistva Gorana Veličkovića, na šta je Lalić je tvrdio da je njegova otmica bila detaljno isplanirana

03.02.2023. 15:46
  • Podeli:
Specijalni sud u Beogradu_Belivuk_suđenje_policija_Foto Tanjug Vladimir Šporčić (1)-63dd1d64eb079.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženima za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Belivuk je nastavio da isputuje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića. Pričajući o ubistvima u Crnoj Gori, Belivuk je pitao Lalića kako je mogao da tvrdi da je Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića tamo srdačno dočekao mušakrac "Zema" kada nije tome prisustvovao, na šta mu je Lalić odgovorio da su mu to oni ispričali.

Lalić je rekao da je Belivuk ubio Adisa Spahića u Crnoj Gori, kada je ubijen i Damir Hodzić, a Mile Radulović zvani Kapetan otet.

Belivuk je počeo današnje ispitivanje postavljanjem pitanja Laliću o planiranju ubistva Gorana Veličkovića, a Lalić je tvrdio da je njegova otmica bila detaljno isplanirana.

Ranije je ispričao da je okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin Veličkovića dovezao do njive kukuruza, nakon čega su ga pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku gde je kasnije ubijen.

Belivuk je Lalića pitao kako je moguće da industrijska mašina za mlevenje mesa može da melje kosti, ali ne može kosu, na šta je Lalić odgovrio da su kosti elastičnije od kose. Lalić je ranije ispričao da su prilikom uklanjanja tela morali da skidaju kosu svojih žrtava, jer se kosa zaglavi u mašini.

Nakon ispitivanja Lalića, očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Okrivljeni svedoci su pristali da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina svedoče o zločinima koje je grupa počinila.

  • Podeli: