Lalić nastavlja svedočenje: Belivukovi 'vojnici' dovedeni maricama u sud

Danas se na suđenju očekuje da Lalić nastavi da odgovara na pitanja optuženog Miloša Budimira.

30.01.2023. 14:16
  • Podeli:
specijalni sud_Velja Nevolja_tanjug-1666344553082.webp Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Pripadnici grupe koji su u pritvoru Okružnog zatvora su dovedeni, u dva navrata u polciijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije.   

Danas se na suđenju očekuje da Srđan Lalić nastavi da odgovara na pitanja optuženog Miloša Budimira. 

Nakon Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih saradnika Bojana Hrvatina i NikolePRip Spasojevića.

Svedoci okrivljeni su pristali da za kazne zatvora od 14,15 i 18 godina govore o zločinima koje je grupa počinila. 

Današnji tok suđenja

Odgovarajući na pitanja o putovanju u Atinu, gde su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, Lalić je ispričao da je u njegovim kolima bila oprema za praćenje, ali da im to nije stvaralo probleme sa grčkom policijom jer je u toj zemlji takva oprema legalna. 

Lalić je, odgovarajući na pitanja optuženog Miloša Budimira, pričao i o lažiranoj likvidacijili Milinka Brašnjovića, ubistvu Ljubomira Lainovića, automobilima koje su pripadnici grupe vozili i stvarima o kojima je već ispričao.

Budimir je više puta pomenuo Lalićevu majku, devojku i prijatelje, pokušavajući da ga iznervira, dok je Lalić odgovarao pominjući Budimirovu ženu i oca. 

Tokom današnjeg suđenja Budimir je Lalića uglavnom ispitivao o automobilima koje je koristila grupa i muškarci koje su oni pratili, pa je zalazio u detalje i pitao koje su tablice, boja automobila i model.

Pričajući o ubisvu Nikole Mitića, Lalić je pitao Budimira "ko je ubio Mitića, ti ili ja", na šta je Budimir rekao "ti, ti si to potpisao, nisam ja".

"Sad si priznao da je Mitić mrtav", rekao je potom Lalić Budimiru.

Budimir je Lalića ispitivao o dovođenju Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, pa je Lalić tačno opisao kako je Vukićević pucao na Budimira i da je metak završio u zidu.

Budimir je, pričajući o blizini sa koje je Vukićević na njega pucao, pitao Lalića kako je moguće da ga nije ubio ako je tako blizu bio.

"Nažalost, nije te ubio", odgovorio mu je Lalić.

Lalić je pričao o Zdravku Radojeviću i njegovom odnosu sa Milošem Budimirom, čiji je on bio kum.

Suđenje se nastavlja sutra, za kada je predviđeno da Marko Budimir postavlja pitanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()