Incident u osnovnoj školi u Vrbasu: Učenik (13) nasrnuo na nastavnicu

Kako je reč o 13-godišnjem dečaku, on ne može krivično da odgovara.

02.02.2023. 18:13
  • Podeli:
vrsnjacko nasilje saka foto Pixabay-63a2cf0665f93.webp Foto: Pixabay

U osnovnoj školi "Bratstvo jedinstvo" u mestu Kucura kod Vrbasa dogodio se incident, kada je 13-godišnji učenik prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na nastavnicu, 

Kako navodi RTS, incident se dogodio 31. januara, a pripadnici policije su izašli na mesto događaja, nakon prijave direktorke. 

Direktorka škole Senka Mučenski u saopštenju navodi da je škola odmah reagovala i preduzela sve potrebne radnje radi zaštite zaposlenih i učenika u školi.

Prema njenim rečima, škola je u skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje obavestila nadležne organe i Ministarstvo prosvete.

Navela je da se postupa u skladu sa propisima i u da se ovom trenutku procenjuje da nije u interesu zaposlenog i deteta davanje više informacija.

Kako je reč o 13-godišnjem dečaku, on ne može krivično da odgovara. 

Slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Centru za socijalni rad na dalje postupanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()