Belivuk na suđenju počeo sa ispitivanjem svedoka Lalića

Nastavljeno suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi

02.02.2023. 16:49
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi vođa klana Veljko Belivuk počeo je danas po podne da ispituje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je odgovarajući na Belivukova pitanja ponovio da je Miljkovićevo mišljenje bilo bitnije u grupi od Belivukovog, što se, kako tvrdi Lalić, nastavlja i na suđenju, gde Miljković vodi odbranu umesto advokata. 

Upitan šta je razlog za potpisivanje sporazuma sa tužilaštvom o svedočenju protiv optuženih, Lalić je naveo da "Kavački klan" mesecima nije uplaćivao kantinu dok su u pritvoru, što, kako je kazao, pokazuje kako ta kriminalna grupa na taj način brine o svojim pripadnicima.

Belivuk je svedoka u jednom trenutku pitao zašto pokušava da optužene "napravi zlikovcima i zlotvorima".

Više puta tokom kratkog ispitivanja Lalić i Belivuk su se verbalno sukobili. 

Sudija je odredredila pauzu nakon čega će Belivuk nastaviti ispitivanje Lalića. 

Organizovana kriminalna grupa se potvrđenom optužnicom tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružje, otmice i silovanje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()