Koliko jak PC treba da imate za The Last of Us Part 1 igru?

Ojavljeni su i detalji konfiguracija koje je potrebno posedovati

16.03.2023. 08:41
  • Podeli:
Video igrice (1)-63ff7914c6f77.webp Foto: Pixabay

Zbog popularnosti televizijskog serijala, The Last of Us Part 1 za PC je nedavno odložen za 28. mart, a Sony je objavio kakve konfiguracije za PC su nam potrebne u zavisnosti od željenih performansi.

Kako je najavljivano u nekoliko navrata, The Last of Us Part 1 je trebalo da se pojavi u verziji za PC 3. marta, ali je sa dolaskom pomenutog datuma usledio hladan tuš nakon objave Naughty Doga da se izlazak ipak odlaže za 28. mart.

Razlog je prilično neobičan i kako kažu developeri ovog hita, kriva je popularnost televizijskog serijala koji trenutno ulazi u svoju završnicu. Ali u tadašnjem obraćanju javnosti su pomenuli i da će im te dodatne tri nedelje omogućiti da The Last of Us Part 1 isporuče na PC u najboljem mogućem izdanju, prenosi Bug.hr.

Sada je igračima koji željno čekaju taj trenutak, Sony ponovio funkcije koje krase verziju za PC, počevši od podrške za ultraširoke ekrane, tehnologije AMD FSR 2.2 i Nvidia DLSS, kao i razna grafička podešavanja poput kvaliteta tekstura, senki, odsjaja i tako redom.

Uz to, kontrole preko tastature i miša će moći da se redefinišu, a verziju za PC je moguće igrati i uz podršku velikog broja kontrolera uključujući DualSense sa svojim haptičkim odzivom, nažalost, još uvek isključivo preko USB konekcije.

Uz ovaj podsetnik objavljeni su i detalji konfiguracija koje je potrebno da posedujete,   a zavise of željenih performansi. Ponovićemo i da je The Last of Us Part 1 za PC moguće rezervisati na Steamu i Epic Games Storeu.

 

  • Podeli: