Twitter uklanja naloge preko kojih se promovišu druge društvene mreže

Ovaj potez će uticati na sadržaje platformi društvenih medija poput Facebooka i Instagrama u okviru kompanije Meta

18.12.2022. 21:34
  • Podeli:
Twitter Reuters-639c37b7a2af9.webp Foto: Reuters

Kompanija Twitter je saopštila da će ukloniti samo naloge kreirane isključivo sa ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrži linkove ili korisnička imena.

Ovaj potez će uticati na sadržaje platformi društvenih medija poput Facebooka i Instagrama u okviru kompanije Meta, kao i platformi Mastodont, Truth social, Trajbel, Nostr i Post koje dozvoljavaju objavljivanje više sadržaja, navodi se u saopštenju kompanije Twitter, prenosi Rojters.

Nakon što je kompaniju Twitter kupio američki milijarder Ilon Mask, generalni direktor kompanije Tesla, promena poslovne politike ove društvene platforme praćena je haotičnim akcijama, navodi Rojters.

U protekloj nedelji su supendovani Twitter nalozi novinara britanskog Tajmsa Rajana Mejsa i Pousta Drua Harvela, novinara CNN-a Donija O'Salivana, Glasa Amerike Stiva Hermana, novinara njujorškog info-portala Mashable Mata Bajndera, kao i nalog nezavisnog novinara Arona Rupara koji prati američku politiku.

Nakon anketiranja 3,6 miliona korisnika Twittera, novi vlasnik kompanije saopštio je da ukida suspenzije i vraća naloge novinarima na toj društvenoj mreži, jer je 59 odsto anketiranih glasalo za trenutno ukidanje te Maskove odluke.

U međuvremenu Ujedinjene nacije su ocenile da je suspenzije "opasan presedan".

"Sloboda medija nije igračka", poručila je zamenica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Melisa Fleming.

  • Podeli: