Novi vetrovi duvaju Metom: Tramp se vraća na Instagram i Fejsbuk?

Trampu je ranije vraćen nalog na Tviteru ali još uvek nije odlučio da se vrati na ovu društvenu mrežu

26.01.2023. 09:28
  • Podeli:
Donald_Trump_0909_foto_Reuters.jpg Foto: Foto: Reuters

Bivši američki predsednik Donald Tramp polako ali sigurno se vraća na sve društvene mreže.

Prema saopštenju kampanije Meta, Trampu će biti dozvoljeno da vrati svoje naloge na Fejsbuk i Instagram u narednim nedeljama.

Trampov nalog je suspendovan sa ove dve popularne društvene mreže koje su u vlasništvu Mete pre dve godine, nakon napada na američki Kapitol Hil 2021.

"Kao opšte pravilo, ne želimo da smetamo otvorenoj, javnoj i demokratskoj debati o Metinim platformama - posebno u kontekstu izbora u demokratskim društvima kao što su Sjedinjene Države", naveo je Metin predsednik za međunarodne poslove Nik Kleg u svom blogu, prenosi CNN.

Kako su saopštili iz Mete, smatraju da američka javnost treba da ima mogućnost da čuje šta njihovi političari misle kako bi mogli da donesu kvalitetne odluke na izborima, pa bilo to dobro ili loše.

Članovi i funkcioneri američke Republikanske partije vršili su pritisak da se Trampu dozvoli da opet aktivira nalog na Fejsbuku dok se priprema za novu predsedničku kandidaturu sledeće godine.

Tviter je takođe blokirao Trampov nalog 2021. godine ali nakon što je Ilon Mask preuzeo ovu kompaniju u novembru, Trampu je omogućeno da povrati svoj nalog.

Međutim, Tramp se još se još uvek nije vratio na Tviter, rekavši da ne vidi razlog zbog koga bi to trebalo da učini.

  • Podeli: