Korisnici Tvitera odlučili: Mask mora da ode

Veliki šef Tvitera pokrenuo je anketu o tome treba li da podnese ostavku, a više od 57% korisnika podržalo je taj potez

19.12.2022. 15:33
  • Podeli:
ilon mask elon musk profimedia-0717353969-1666445158422.webp Foto: Profimedia

Nešto više od 57 odsto anketiranih korisnika Tvitera odlučilo je da bi Elon Musk trebalo da se povuče sa mesta generalnog direktora platforme. Nakon niza kontroverznih promena politike, Musk je stavio na glasanje svoje dalje upravljanje kompanijom.

Musk je u nedelju pokrenuo anketu tražeći od korisnika Tvitera da odluče „da li da se povučem sa mesta šefa Tvitera?“

Jedini vlasnik i izvršni direktor platforme obećao je da će se pridržavati rezultata ankete, baš kao što je to učinio kada je izašao u javnost sa odlukom da vrati nalog bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Do zatvaranja ankete, 57,5% od više od 17 miliona ispitanika sugerisalo je da bi Musk trebalo da se povuče, dok je 42,5% želelo da on ostane na čelu Tvitera. Mask se još nije oglasio niti komentarisao rezultate koji mu ne idu u prilog.


U razgovoru sa nekoliko istaknutih korisnika Tvitera u nedelju uveče, milijarder je rekao da "nema naslednika" na umu i da bi pronalazak "izvršnog direktora koji može da održi Tviter" bio izazov.

„Niko ne želi posao koji može da održi Tviter u životu“, napisao je on.

Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, obećavajući da će povući neke od svojih odvratnijih cenzurnih politika i učiniti platformu „digitalnim gradskim trgom“ za slobodnu i otvorenu debatu.

Otkako je preuzeo dužnost, Mask je otpustio više od polovine svog osoblja, uključujući više rukovodioce koji su bili uključeni u zabranu Trampovih naloga, i objavio internu komunikaciju koja pokazuje da su ti rukovodioci bili u dosluhu sa FBI-jem kako bi uklonili informacije koje je agencija želela da sakrije.

Proteklih dana Mask je privremeno suspendovao nekoliko istaknutih novinara zbog deljenja informacija o njegovoj lokaciji, kršeći pravila platforme o 'doxxingu'.

Tviter je takođe u nedelju najavio da će blokirati korisnike zbog povezivanja sa suparničkim platformama društvenih mreža, iako je Mask ubrzo nakon toga rekao da će politika biti „prilagođena” kako bi se osiguralo da samo nalozi koji postoje prvenstveno za promovisanje konkurenata budu suspendovani.

„U budućnosti će se glasati za velike promene politike“, rekao je on u nedelju uveče, dodajući da se takve neočekivane promene „neće ponoviti“.

  • Podeli: