Hakeri besplatno nude ukradene podatke 200 miliona Twitter korisnika

Istraživači iz kompanije Privacy Affairs kažu da podaci stižu iz poznatog spiska informacija

05.01.2023. 19:44
  • Podeli:
haker-hakiranje-cyber-shutterstock-1667316492598.webp Foto: Shutterstock

Informacije iz Twitter naloga 200 miliona korisnika trenutno su dostupne besplatno na jednom hakerskom forumu, prema navodima istraživača cyber sigurnosti.

Istraživači iz kompanije Privacy Affairs kažu da podaci stižu iz poznatog spiska informacija, u okviru kojeg su detalji o 400 miliona Twitter korisnika bili ponuđeni na prodaju na dark webu tokom decembra.

Stručnjaci za cyber bezbednost ističu da se ne radi o novim podacima koji su procurili. Podaci uključuju imena naloga, @ime, datum kreiranja naloga, broj pratilaca i email adrese.

Navodi se da podaci, koji se nude na hakerskom forumu, ne uključuju lozinke korisnika. Ipak, ističe se da dostupne email adrese koje su u vezi sa izlistanim nalozima mogu da se iskoriste za određivanje identiteta ili lokacije naloga, kako bi se kreirali napadi, prenosi b92.

Email adrese mogu da se iskoriste i za spamovanje ili prevarantske marketinške kampanje, ili za slanje ličnih pretnji pojedinačnim korisnicima.

Istraživači bezbednosti kažu da nisu sigurni na koji način su podaci Twitter korisnika dostupni, mada hakeri ističu da su ih dobili putem prikupljanja informacija od samih korisnika.

  • Podeli: