Koji telefon je izdržljiviji: iPhone 14 Pro Max ili Galaxy S23 Ultra?

Dva premijum uređaja izlaza jedan drugom na crtu u zanimljivom testu izdržljivosti

11.03.2023. 21:48
  • Podeli:
telefoni_screenshot-640cb7b4c29e5.webp Foto: Screenshot/YouTube

Otkako je predstavljen Samsung Galaxy S23 Ultra, zajedno sa ostatkom Galaxy S23 serije, razni recenzenti porede taj telefon sa najboljim telefonima konkurencije.

Jedno takvo poređenje dolazi nam sa YouTube kanala Phone Buff, a u duelu su se našli Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max.

Test ima četiri kruga. U prvom krugu oba telefona pala su na poleđinu. Rezultat je razbijeno staklo na poleđini iPhonea 14 Pro Max, a oštećenja su vidljiva i na sočivu zadnje kamere, dok je Galaxy S23 Ultra pretrpio manje pukotine.

U drugom krugu testa pada, iPhone 14 Pro Max pokazao se malo boljim jer je okvir od nerđajućeg čelika zadobio manje ogrebotine. Sa druge strane, aluminijumsku okvir Galaxy S23 Ultra telefona pretrpio je više oštećenja, prenosi Bajtbox.

U trećem krugu, oba telefona pala su na betonsku površinu okrenuti licem prema betonu. Ekrani oba telefona su razbijeni, ali može se primetiti da je više razbijen ekran Samsunga Galaxy S23 Ultra. Face ID funkcije na iPhoneu 14 Pro Max i ultrazvučni skener otiska prsta na Galaxy S23 Ultra telefonu radili su savršeno dobro.

U četvrtom, ujedno i poslednjem krugu, Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max pali su licem na metalnu površinu i to sa veće visine nego u prethodnim krugovima. iPhone 14 Pro Max imao je značajna oštećenja jer su mu nedostajali delovi stakla, dok su kamere sa obje strane pokazale neke svetlosne znake.

Nakon sva četiri kruga, Galaxy S23 Ultra dobio je 38 poena, dva više nego iPhone 14 Pro Max.

  • Podeli: