Mnogi bi ga rado videli u svojoj garaži: Da li će BMW proizvesti prelepi Touring Coupe?

Elegantni BMW nismo videli još od Serije 8, pa se mnogi sa pravom pitaju je li ovo konačno – 'prava stvar'

24.05.2023. 13:45
  • Podeli:
BMW Concept Touring Coupe_Foto BMW (3)-646df79be2026.webp Foto: BMW

I ove godine, BMW je pripremio nešto posebno za poznato takmičenje Villa d’Este Concorso d’Eleganza, svojevrsni Sajam automobilske lepote i elegancije. Ime mu je Concept Touring Coupe i, u osnovi, je prerađeni BMW Z4, koji je od roudster pretvoren u veoma atraktivni kupe.

Elegantni BMW nismo videli još od Serije 8, pa se mnogi s pravom pitaju je li ovo konačno "prava stvar", dokaz da se dizajneri premijum marki bude iz sna koji traje već godinama.

BMW-ov "shooting brake" mnoge će podsetiti na Z3 M Coupe, automobil koji i danas ima poseban status. A osim dizajna, ovaj sportista nema drugih iznenađenja. Osnova je Z4 M40i, što u prevodu znači da ga pokreće redni šestcilindarski benzinac.

Osim novog krova, automobil je dobio unikatne felne od 20 inča napred i broj veće pozadi. Blage izmene napravljene su na "bubrezima" prenje maske, dok se za odgovarajući nivo luksuza pobrinula se italijanska kuća "Poltrona frau", koja je dvobojnom kožom presvukla kabinu, prenosi Index.hr.

A najzanimljivije kod ovog automobila je to što je šef dizajna bavarske kompanije Adrijan van Hujdonk ostavio opciju proizvodnje otvorenom:

"Concept Touring Coupe je trenutno jedinstven – unikat, i nema konkretnih planova za početak njegove proizvodnje. Međutim, dogovorili smo se pre 'isplovljavanja' prema jezeru Komo da ćemo, ako bude dovoljno interesovanja, i to razmotriti. To bi mogla da bude vrlo mala serija, možda tak pedesetak automobila", rekao je on.

  • Podeli: