Viktor Troicki: Šta god da bude ostajem ponosan na tim

Navijamo za Koreju, mada su šanse baš male, kaže selekto reprezentacije Srbije dok čeka ko će u završnicu

18.09.2022. 10:53
  • Podeli:
Viktor Troicki.jpg Foto: Profimedia

Teniska reprezentacija Srbije čeka rasplet u Dejvis kupu, odnosno poredak koji će otkriti ko će na završni turnir u Malagu. Dok neizvesnost traje oglasio se selektor srpskog tima Viktor Troicki i osvrnuo se na ono što je bilo, ali i na mogućnosti koje njegova ekipa ima.

"Počelo je dobro, Laslo Đere je sjajno igrao protiv Dialoa. Nadali smo se da Kecmanović može da trijumfuje protiv Ožea, uzdali smo se i da je Feliks umoran jer je oko jedan posle ponoći završio dubl, ali dan kasnije odigrao fenomenalno. Bilo je stvarno teško dobiti ga, bio je sjajan na forhendu, servirao je fenomenalno, bio je agresivan od početka do kraja. Miša je imao neku polu-šansu u prvom setu, ali Feliks je odigrao sjajno. On je pobedio i prvog igrača sveta Karlosa Alkaraza, tako da mu čestitam, stvarno je bio sjajan u protekla 24 sata", rekao je Troicki. 

Prema njegovom mišljenju iznenađenje je napravila selekcija Kanade kada je savladala Španiju:

"To je stvarno bio šok. Španija je vodila sa 5:3, servirali su za meč i na kraju Kanađani preokrenu na 5:7 i dobiju dubl. Znali smo da nam treba 3:0. Navijamo sada za Koreju, mada su šanse baš male".

Tim Srbije je ove godine bio nešto slabiji nego ranijih nastupa. Novak Đoković je preskočio ovo okupljanje, a Filip Krajinović se razboleo čim je stigao u Valensiju.

"Zato i kažem da sam ponosan. Imali smo baš dosta pehova, nisam mogao da računam uvek na sve. To se desilo i prošle godine, evo desilo se i sada. Tako je kako je. Navijaćemo za Koreju, ali to će stvarno biti čudo ako pobede", rekao je selektor i prokomentarisao okršaj Srbije sa domaćinom Španijom. "Sada je lako da budemo komandanti. Znam da je propuštena šansa u tom meču protiv Ramosa. Šta je tu je, tako se sada desilo, moramo dalje".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()