Toni Nadal otkrio zašto navijači ne vole Đokovića

Stric čuvenog španskog tenisera nekada hvali Đokovića, a nekada i pomalo provocira

01.02.2023. 12:56
  • Podeli:
Tan2023-01-2913111455_0 Novak Đoković AP PhotoAsanka Brendon Ratnayake-63da4e2547c30.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Otkad je velika trojka, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer počela dominaciju u tenisu od uvek se pričalo da su Španac i Švajcarac više voljeni i poštovani u odnosu na srpskog asa.

Toni Nadal, nekadašnji trener kralja šljake, a sada Feliksa Ože-Alijasima, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji averzija određenog broja navijača prema Đokoviću, iako je jedan od najboljih u istoriji tenisa.

"Problem je što se Novak pojavio u vreme kad je već bilo uspostavljeno rivalstvo između Federera i Nadala. I ljudi su voleli njihove duele. Nole je bio novi dečak  na turu, koji je na neki način kvario zabavu", rekao je Nadal i dodao: 

"Takođe i njegovo ponašanje na terenu ranije je bilo  problematično. To su razlozi zbog čega nikada neće biti voljen kao Rodžer ili Rafa",  istakao je iskusni teniski stručnjak Toni Nadal.

Toni se osvrnuo i na Novakovu rečenicu „da kad su drugi igrači povređeni oni su žrtve, a kad sam ja u pitanju onda je lažiranje”.

"Ne treba pamet da se zaključi da se to odnosi na Rafu, jer je on bio jedini povređeni igrač među kandidatima za titulu", istakao je Toni, zaboravivši da je Karlitos Alkaraz propustio Australijan open zbog iste te povrede.

Međutim, Toni ipak ceni rezultate Đokovića, što je jedina pozitivna stvar koja se mogla "izvući" iz njegovih izjava.

"On je veliki šampion. Uvek smo imali dobar odnos", podvukao je Nadal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()