Svetska teniska federacija: Đoković nije prekršio nijedno pravilo

Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave, naveo je portparol ITF-a u reakciji na prijavu Teniskog saveza tzv. Kosova uloženu zbog ponašanja Đokovića nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa

31.05.2023. 19:50
  • Podeli:
Novak Đoković_Profimedia-6462a25d5927c.webp Foto: Profimedia

Svetska teniska federacija (ITF) reagovala je na prijavu tzv. Kosova zbog natpisa "Kosovo je Srce Srbije! Stop nasilju", koji je Novak Đoković napisao na kameri u ponedeljak, i istakla da ne postoji odredba koja igračima zabranjuje političke izjave.

"Pravila za igrače na Grend slem događajima određuje pravilnik tih turnira koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave", naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom medijima u elektronskoj poruci.

Đoković je u ponedeljak, 29. maja, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", u vreme pojačanih tenzija na severu KiM.

Olimpijski i Teniski savez tzv. Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč.

ITF je saopštio da je primio pismo saveza tzv.Kosova i da je ono prosleđeno relevantnim organima u organizaciji Gren slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()