Stahovski: Ðoković ne iznosi stav koji može da naruši njegov imidž

Jedini koji je iskreno apolitičan i koji zna kako da se ponaša u ovim trenucima je Rodžer Federer, rekao je ukrajinski teniser

20.09.2022. 13:33
  • Podeli:
Sergej Stahovski-1663673595940.webp Foto: Profimedia

Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski izjavio je da najbolji srpski teniser Novak Ðoković neće reći ništa što je suprotno mišljenju vlasti u Srbiji ili što bi moglo da naruši njegov imidž.

Stahovski je na taj način kritikovao srpskog tenisera jer se nije svrstao na stranu Ukrajine u ratu sa Rusijom.

"Novak Ðoković ne iznosi stav koji može da naruši njegov imidž. Voli da bude voljen u svojoj zemlji. Nije u stanju da kaže nešto što je suprotno mišljenju vlasti u Srbiji i većine naroda", izjavio je Stahovski, a preneo portal Sport.ua i brojni ukrajinski mediji.

Stahovski je pomenuo i Švajcarca Rodžera Federera, rekavši da je on iskreno apolitičan.

"Jedini koji je iskreno apolitičan i koji zna kako da se ponaša u ovakvim trenucima je Rodžer Federer. On je neutralan, ne odgovara na ovakva pitanja. Neka bude da je uradio dovoljno jer je skupio dosta novca i smestio ukrajinsku decu u kampove u Švajcarskoj", izjavio je Stahovski.

Bivši ukrajinski teniser tako je promenio mišljenje o Novaku Ðokoviću, koji je bio jedan od prvih tenisera koji mu je pružio podršku na početku ratnih dešavanja u Ukrajini.

"Stako, kako si? Jesi li na frontu? Mislim na tebe i nadam se da će se sve smiriti brzo. Molim te, javi mi koja je najbolja adresa da pošaljem pomoć. Finansijsku pomoć i drugu takođe", glasila je tada poruka koju je Stahovski dobio od Novaka i podelio na društvenim mrežama.

Stahovski je od prvog dana sukoba Rusije i Ukrajine aktivno uključen u medijski rat, a u jednom trenutku je obukao i uniformu i krenuo na front.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()