Rolan Garos: Đoković slavio, ali se na kraju i namučio

Posle dva sata i 29 minuta Novak, ipak, nije izgubio nijedan set

29.05.2023. 16:33
  • Podeli:
Novak Đoković-64749f0a4391e.webp Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias/Tanjug

Novak Đoković je upisao prvi trijumf na Rolan Garosu. Srpski teniser je slavio protiv Aleksandra Kovačevića sa skorom od 3:0 (6:3 6:2 7-6 (7-1)) i sada ide na mrežu protivniku sa kojim se nikada nije sreo na šljaci - Mađaru Martonu Fučoviču.

Meč između Srbina i Amerikanca trajao je dva sata i 29 minuta. Đoković je treći teniser sveta, dok je Kovačević 114. na ATP listi.

Đoković i Kovačević su ušli sigurno u meč, a na startu prvog seta igralo se gem za gem. Srpski teniser je potom propustio prvu brejk loptu u petom gemu. Đoković je došao do brejka u šestom gemu i poveo sa 4:2. Srpski teniser je zatim prvi set dobio rezultatom 6:3.

Đoković je u drugom setu oduzeo dva gema na servis protivnika i ovaj deo meča je dobio rezultatom 6:2.

U trećem setu viđena je velika borba. Srpski teniser je napravio brejk već na startu trećeg seta, a u narednom gemu spasao je tri brejk lopte. Đoković je u trećem gemu imao nove tri brejk lopte, ali je Kovačević uspeo da smanji na 2:1. Đoković je potom poveo 3:1, ali je američki teniser izjednačio na 3:3. Srpski teniser je zatim napravio novi brejk, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. 

Međutim, Kovačević je oduzeo gem na servis srpskog tenisera i izjednačio na 5:5. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem, a Đoković je treći set dobio tek u taj-brejku rezultatom 7:1.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()