Novak Đoković, i zvanično, iznova najbolji na svetu

Srbin je, ovog ponedeljka, počeo svoju 374. nedelju kao najbolji na svetu, što je apsolutni rekord

30.01.2023. 08:14
  • Podeli:
Novak Djokovic_Tanjug AP-63d6ae8b6124c.webp Foto: Tanjug/AP

Trijumf Novaka Đokovića u Melburnu, pored 22. grend slem titule a 10. na Australijan openu, doneo mu je i povratak na prvo mesto ATP liste. Ovo je sedmi put da srpski teniser bude broj 1 u svom sportu.

Srbin je, ovog ponedeljka, počeo svoju 374. nedjelju kao najbolji na svetu, što je apsolutni rekord jer mu drugoplasirani Rodžer Federer sa svojih 310. odavno gleda u leđa. Jasno je da će Srbin sada preskočiti i rekord Štefi Graf od 377. sedmica, koja je neprikosnoveni vladar među damama. Iako muški i ženski tenis ne bi trebalo porediti, Novak će kroz četiri sedmice zapušiti usta i onima koji to rade.

Od tenisera koji su prošle sedmice bili u "top 10" najveći pad su zabeležili Rafael Nadal i Danil Medved, koji su skliznuli za četiri stepenika, dok je Karlos Alkaraz spustio za jedan, i sada je drugi igrač sveta. Novak je preskočio četiri pozicije dok se većina ostalih iz vrha liste uglavnom pomerila za jedno mesto.

Poredak izgleda ovako: Novak Đoković (7.070 bodova), Karlos Alkaraz (6.730), Stefanos Cicipas (6.195), Kasper Rud (5.765), Andrej Rubljov (4.200), Rafael Nadal (3.815), Feliks Ože-Alijasim (3.715), Tejlor Fric (3.410), Holger Rune (3.046), Hubert Hurkač (2.760).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()