Moćni Đoković: Sanjajte velike snove, sve je moguće

Nije čudno što na ovom grend slemu uvek igram svoj najbolji tenis, rekao je najbolji teniser sveta

29.01.2023. 13:15
  • Podeli:
Novak Đoković 2-63d665c66fab5.webp Foto: AP Photo/Dita Alangkara/Tanjug

Sve emocije koje je Novak Đoković u sebi nosio poslednjih godinu dana eksplodirale su u Melburnu, na kraju tročasovnog finala Australijan opena koje je srpski teniser slavio protiv Stefanosa Cicipasa. 

Novak Đoković je pokazao koliko je moćan baš tamo gde je trebalo da pokaže, koliko je fokusiran i koliki je sportista u svakom trenutku svog života. Pri dodeli pehara obratio se svima kojima je trebalo pred milijonskim auditorijumom, bez jedne reči kritike. 

"Dirnut sam Cicicpasovim rečima, bile su vrlo ljubazne i cenim ih. Čestitam ti na sjajnom turniru. Ovo definitivno nije tvoj poslednji grend slem i sigurno možeš da ideš i dalje od mene", prve su reči Novaka Đokovića posle 10. titule na Rod Lejver areni, a potom je se obratio mladima. "Srbija i Grčka su dve male države koje nemaju tenisku tradiciju i poruka našeg meča je poruka za mlade koji sanjaju: Sanjajte velike snove, sve je moguće bez obzira na to odakle dolazite i kakvo detinjstvo imate. Ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove. Nađite osobu koja će podržati vas i vaše snove".

Obratio se Novak potom i svojim najbližima: 

"Ovo putovanje ovde bilo je vrlo uzbudljivo za mene, moju porodicu i moj tim. Hvala svima što ste razumeli moj karakter i istrpeli ga ovih dana. Ovaj trofej je više vaš nego moj. Hvala vam od srca na svemu".  

Osvrnuo se potom Đoković i na turnir u Melburnu, odnosno svoj put kroz Australijan open ove godine:

"Jedan od najuzbudljivijih i najizazovnijih turnira za mene je ovaj. Prošle godine nisam igrao. Vratio sam se. Dočekan sam sa sa dobrodošlicom. Nije čudno što na Australijan openu uvek igram svoj najbolji tenis. Hvala svima. Dugo je ovo putovanje. Samo moj tim i porodica znaju kroz šta sam sve prošao prethodno vreme i ovo je za mene velika pobeda", rekao je Đoković prepun emocija. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()