Lajović preokretom do osmine finala turnira u Buenos Ajresu

Dušan Lajović je trenutno 90. teniser sveta, a turnir u Buenos Ajresu se igra za nagradni fond od 626.595 dolara

15.02.2023. 09:27
  • Podeli:
Dušan Lajović-638dc5428e555.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Buenos Ajresu, pošto je noćas u prvom kolu pobedio Argentinca Sebastijana Baeza 3:6, 7:6 (7:5), 6:3. Meč je trajao dva sata i 32 minuta.

U prva četiri gema prvog seta oba tenisera su napravila po dva brejka. Argentinac je zatim u osmom gemu napravio novi brejk, a onda je na svoj servis stigao do 1:0 u setovima. Baez je poveo 3:1 u drugom setu. Argentinski teniser je održavao prednost od dva gema, a pri vođstvu od 5:4 servirao je za pobedu. Međutim, Lajović je u desetom gemu napravio brejk, a onda je drugi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Srpski teniser je u trećem setu poveo 4:0. Argentinac je smanjio na 4:3, ali je Lajović osvojio dva naredna gema i zasluženo je stigao do pobede.

On će u osmini finala igrati sa još jednim argentinskim teniserom Kamilom Ugom Karabelijem, koji je 127. na ATP listi. Pobednik ovog meča sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz duela između Španca Karlosa Alkaraza i srpskog tenisera Lasla Đerea.

Lajović je trenutno 90. teniser sveta, dok je Baez 36. na ATP listi. Turnir u Buenos Ajresu se igra za nagradni fond od 626.595 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()