Kraj veličanstvene karijere: Dublom sa Nadalom Federer otišao u legendu

Na kraju meča, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa nije mogao da sakrije suze

24.09.2022. 08:30
  • Podeli:
Rodžer Federer_Roger_Lejver kup_Laver Cup_Foto Kin Cheung AP Tanjug-1664000163073.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Slavni švajcarski teniser Rodžer Federer porazom je završio veličanstvenu igračku karijeru, pošto je sinoć u dublu sa Rafaelom Nadalom, na Lejver kupu u Londonu, poražen od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka rezultatom: 4:6, 7:6 (7:2), 11:9.

Meč je trajao više od dva sata, Federer je imao servis za meč u odlučujućem taj-brejku, ali nije uspeo da osvoji poen, da bi na kraju meč odlučio "specijalista za dubl" Sok.

Na kraju meča, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa nije mogao da sakrije suze. Federer je priznao da se pribojavao da će ga emocije savladati u obraćanju.

"Ovo je deo zbog kojeg sam izuzetno zabrinut, uzimanje mikrofona. Želeo sam da provedem veče, a da ne moram da uzimam mikrofon", rekao je obraćajući se novinarima sa suzama u očima.

"Ovo nije kraj, znate, život ide dalje. Zdrav sam, srećan sam, sve je super, a ovo je samo trenutak u vremenu", istakao je Federer.

To što su Federer i njegov veliki španski rival Nadal izgubili meč u dublu bilo je najmanje važno, jer se noć pretvorila u slavlje jednog od najvećih svetskih igrača koji su ulepšali tenisku igru. Ispraćen je ovacijama sa tribinima, kao i pozdravima brojnih teniskih legendi, među kojima je bio i Novak Ðoković.

Federer je rekao da mora da uputi nekoliko reči zahvalnosti navijačima u drugim delovima sveta, kojima je poručio da će se "ponovo videti na drugoj vrsti teniskog terena negde u svetu".

"Nemam nikakve planove gde, kako, kada… Sve što znam je da bih voleo da odem da igram na mestima na kojima nikada ranije nisam igrao ili da u godinama koje dolaze kažem hvala svim ljudima koji su mi toliko podržavali", poručio je Federer.

Posle prvog dana Lejver kupa rezultat mečeva između tima Evrope i Ostatka sveta je 2:2.

Prvo je Kasper Rud savladao Soka (6:4, 5:7, 10:7), potom je Stefanos Cicipas nadigrao Dijega Švarcmana (6:2, 6:1), da bi na kraju Aleks De Minor pobedio Endija Mareja (5:7, 7:3, 10:7).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()