Vatrepolisti Hrvatske prvaci Evrope

Ovo je moj najveći uspeh u životu, zbog ovoga se živi, rekao je posle finala u Splitu Ivica Tucak

10.09.2022. 21:54
  • Podeli:
vaterpolo_marko lukunić_pixsell.jpg Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Hrvatski vaterpolisti su prvaci Europe. U finalu Evropskog prvenstva u Splitu tim Ivice Tucka bio je bolji od Mađarske i do zlata došao rezultatom 10:9 (3:3, 1:0, 4:4, 2:2).

Bijač ponovno fenomenalan

Bila je to neizvesna utakmica u kojoj je ponovno fenomenalno branio golman Marko Bijač, sa osam obrana, a one najbolje je sačuvao za trenutke u kojima se lomila utakmica. Pa i na samom kraju, kad su ostale dve sekunde do poslednjeg zvuka sirene Bijač je odbranio šut u okvir gola.

Na kraju je iskusni, 31-godišnji Jerko Marinić Kragić upisao iz dva peterca. On je ovog leta debitovaoo za reprezentaciju.

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Rino Burić i Konstantin Harkov, dva je dodao Jerko Marinić Kragić, a po jedan Ivan Krapić i Andrija Bašić.

Kod Mađara, po dva gola dali su su Erik Molnar i Szilard Jansik.

"Ovo je moj najveći uspeh u životu"

"Nemam reči, još sam pod utiskom. Ovo je moj najveći uspeh u životu, veliki rezultat u predivnoj atmosferi, za ovo se živi i trenira. Svetsko i evropsko zlato su tu, još samo olimpijsko nedostaje", rekao je selektor Hrvata Ivica Tucak posle utakmice.

Hrvatska je, dakako, bila olimpijski pobednik, a u Londonu 2012. je ekipu vodio Ratko Rudić.

"Bilo je vrlo teško, puno muke smo prošli, ali sve se isplatilo. Idem da uživam sa igračima i hvala divnoj publici", dodao je Tucak. 

 Drugo zlato, peta medalja s EP.

Hrvatskoj reprezentaciji ovo je peta medalja s evropskih prvenstava i drugo zlato, koje su naši vaterpolisti osvojili isto kao domaćini, u Zagrebu 2010. godine.

Dva puta su bili srebrni, u Firenci 1999. i Kranju 2003, dok bronzu imaju iz Barcelone 2018.

Hrvatska - Mađarska 10:9 (3:3, 1:0, 4:4, 2:2)
Spaladium Arena Split. 
Gledalaca: 10.000.
Hrvatska: Bijač, Popadić; Burić 3, Fatović, Krapić 1, Lazić, Bukić, Biljaka, Žuvela, Marinić Kragić 2 (2), Vrlić, Bašić 1, Harkov 3
Mađarska: Levai, Vogel; Angyal, Manhercz 1 (1), Konarik 1, Nagy, Molnar 2, Zalanki 1, Burian, Nemet 1, Fekete, Jansik 2 (1), Vigvari 1
Igrač više: Hrvatska 5-10, Mađarska 3-8. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()