Srbija se pobedom oprostila od Svetskog prvenstva

Trijumf je upisan na kraju protiv Holandije, ali ciljevi nisu ostvareni u Katovicama

23.01.2023. 19:35
  • Podeli:
Rukometaši Srbije-63ced17a4b04a.webp Foto: AP Photo/Piotr Hawalej/Tanjug

Rukometaši Srbije su savladali selekciju Holandije 32:30 (16:17) i pobedom se oprostili od Svetskog prvenstva u Poljskoj. Cilj na takmičenju nije ostvaren jer se igrači Tonija Đerone nisu plasirali u četvrtfinale, ali ni plan B nije ispunjen - Orlovi će biti 11. što je mesto ispod onih 10 koji idu u baraž za Olimpijske igre u Parizu

Rapsoloženi Holanđani su u ovaj meč krenuli žestoko od starta, imali inicijativu i vođstvo je, tokom prvog poluvremena, sve vreme bilo na njhovoj strani. Brzo su došli do +4 - 7:3 i pokazali svoje nemere... Na drugoj strani Srbija je igrala sporo, bez posebne organizacije i kvalitetne odbrane. 

Odnos u raspoloženju je bio dosta drugačiji, ali na sreću razlika u rezultatu je bila dostižna. 

U tom rezultatskom egalu Orlove su održavali golmani. Dok je Milosavljev bio zadužen za odbranu zicera, Cupara je odbranio jedan sedmerac. Inače bi razlika bila dosta veća.

U drugom poluvremenu došlo je do preokreta i Srbija je od 46. minuta povela, posle serije 3:0 (21:20), i tu prednost od poen, dva razlike zadržala do poslednjeg zvuka sirene. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()