Srbija protiv Argentine produžava nadu za mesto na OI

Da bi četa Antonija Đerone ušla u Top 10, neophodno je da pobedi i Gaučose, a potom i Holanđane

21.01.2023. 11:06
  • Podeli:
Miloš Orbović Srbija rukomet_IHF-63cba7716d23d.webp Foto: IHF

Rukometaši Srbije nastavljaju avanturu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Rival je Argentina. Poprište bitke "Spodek arena" u Katovicama. Početak boja 15.30 časova.

Orlovi su daleko od cilja, četvrtfinala. Međutim, teorija postoji, a pogotovo nada da mogu barem do desetog mesta koje bi moglo da vodi na Olimpijske igre u Parizu.

Francuzi su već prošli među osam najboljih, što znači da će i deveta ekipa sa ovog turnira u kvalifikacije za Pariz. Blizu četvrtfinala su i Egipćani koji će, ukoliko budu i prvaci Afrike, i deseti tim sa šampionata "povući" ka najvećoj planetarnoj smotri sporta.

Da bi četa Antonija Đerone ušla u Top 10, neophodno je da pobedi i Gaučose, a potom i Holanđane. To je sve samo nije nemoguća misija. I pri tom da ostvari gol-razliku kako bi se ugurala među odabrane.

Porazi od Nemačke i Norveške jesu bolni, ali su i pokazali da Srbija igra moderan, atraktivan rukomet i da iz meča u meč napreduje. Ovaj subotnji ispit je idealna prilika da Dejan Milosavljev i društvo pokažu koliko su mentalno jaki.

"Veoma je važno bilo da oporavimo igrače za današnji duel. Moramo da damo sto odsto u naredne dve utakmice. Svaki gol je bitan i dokle god postoje teorijske šanse, imamo čemu da se nadamo, ali i obavezu da završimo prvenstvo na najbolji mogući način", jasan je selektor Srbije Antonio Đerona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()