Mate Nemeš doneo Srbiji istorijsko zlato

Srpski rvači su dominantni na Svetskom prvenstvu u Beogradu

13.09.2022. 09:32
  • Podeli:
Mate Nemeš1.jpg Foto: Vladimir Sporcic / Tanjug

Srpski rvač grčko-rimskim stilom Mate Nemeš osvojio je titulu šampiona sveta, u kategoriji do 67 kg, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu savladao Iranca Abdelhamida Geraeja rezultatom 5:4.

Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana 5:2.

U 1. kolu bio je bolji od Indijca Ašu Ašua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu savladao Poljaka Mateusa Bernateka 3:1.

Nemeš je doneo istorijsko četvrto zlato Srbiji, nakon što su prethodno zlatne medalje osvojili Ali Arsalan, Zurabi Datunašvili i Sebastijan Nađ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()