Maratonac Elijud Kipčoge ostvario novi svetski rekord

Atletičar je na maratonu u Berlinu oborio rekord koji je na istom tom mestu postigao pre pet godina

25.09.2022. 16:13
  • Podeli:
Maraton u Berlinu-1664112377168.webp Foto: AP Photo/Christoph Soeder/Tanjug

Atletičar iz Kenije Elijud Kipčoge postavio je novi svetski rekord u maratonu, pošto je u Berlinu 42,195 kilometara istrčao za dva sata, jedan minut i devet sekundi.

Kipčoge je oborio svetski rekord za 30 sekundi, koji je takođe bio u njegovom vlasništvu.

Kenijac je 16. septembra 2018. godine pobedio na Berlinskom maratonu, pošto je tada ostvario rezultat od dva sata, minut i 39 sekundi.

Drugo mesto na ovogodišnjem Berlinskom maratonu osvojio je Kenijac Mark Korir (2:05.58), dok je treći bio Tadu Abate iz Etiopije (2:06.28).

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tigist Asefa iz Etiopije, koja je ostvarila vreme od dva sata, 15 minuta i 37 sekundi.

Na ovogodišnjem Berlinskom maratonu učestvovalo je više od 45.000 atletičara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()