Maks Ferštapen u odelu, sa peharom: Nije mi žao Hamiltona

Mnogo sam srećan, ali sam isti onaj dečko koji sam bio i pre ove titule, rekao je novi šampion Formule 1

17.12.2021. 16:50
  • Podeli:
Maks Ferštapen govor foto Pixsell.jpg Foto: Pixsell/Bestimage

Maks Ferštapen je, i zvanično, šampiona Formule 1. U svečanom odelu i sa peharom u ruci. Nenaspavan, srećan i nasmejan pojavio se u Parizu, na gala dodeli FIA nagrada za 2021. koja je na izmaku. 

Da li je ovo prelomna godina u kojoj će Holanđanin iz bolida Red Bula početi da dominira najbržim cirkusom sveta ili samo godina u kojoj mu se posrećilo da sa trona smakne sedmostrukog prvaka Luisa Hamiltona tek ćemo svedočiti. Ali ovih dana to svakako nije bitno. važno je da se oseća dobro i da slavi.

Kako zvuči: Ja sam šampion? Prvo je pitanje koje je Maksu postavljeno na skupu sa novinarima u Parizu.

"Zvuči sjajno. Za mene je asocijacija na ovaj uspeh putovanje satima, danima i godinama. Ova godina je bila neverovatno teška, ali isplatilo se", rekao je Ferštapen.

Šta ste uradili posle odlučujuće trke u Abu Dabiju, kada ste postali šampion Formule 1?

"Popio sam piće u nedelju. Ili više od jednog. Probudio sam se u ponedeljak u 13h, ili tako nešto, misleći da imam slobodan dan. Ali nije bio. Imao sam taj dan zakazana snimanja. Imao sam i veliku glavobolju. Trebao mi je odmor. Još mi se spava. Trudio sam se da budem savršen tokom cele godine i sve nesavršeno je izaslo iz mene posle osvojene titule. I dalje me boli glava", raspoložen za priču bio je Maks.

Promeniće Vam se život sada. Znate li to?

"Ranije sam, već, rekao da neću menjati svoj život zbog uspeha. Naravno, mnogo sam srećan sada, ali sam isti onaj dečko koji sam bio i pre ove titule. Ništa se neće promeniti. Biću samo opušteniji".

Da li Vam je žao Hamiltona?

"Nije mi ga žao, ali mogu da razumem da boli kada se izgubi titula. I to je deo ovog posla i ovog posla. Mogu da razumem da nije srećan, ali ovo može da se desi. Ako se osvrne na ono što je postigao, to će ga utešiti. Moći će da se bori za svoju osmu titulu i to će sigurno uraditi sledeće godine. Ne vidim razlog da sada ode iz Formule 1“.

Koji su Vam sada planovi?

"Napraviću pauzu, pa se vraćam početkom januara. Nigde ne idem iz Red Bula. Kao što sam rekao želim da budem u ovom timu 10, 15 godina. Nadam se da ću osvojiti još titula, to je cilj".

Svesni ste da je bilo pritužbi na Vašu pobedu i da će ova titula, zbog dešavanja na stazi, pominjati kroz istoriju?

"Bilo je protesta, ali mi smo slavili. Znali smo da smo titulu osvojili na stazi. Bilo je kontroverzi i pre 30 godina, takav je ovaj sport".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()