Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu

Srpska atletičarka je u Cirihu, iz prvog pokušaja, imala najbolji rezultat

08.09.2022. 21:56
  • Podeli:
Ivana Vuleta u Cirihu.jpg Foto: Mićael Buholzer/ Keystone via AP/ Tanjug

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je Dijamantsku ligu, pošto je večeras trijumfovala na završnom mitingu u Cirihu.

Vuleta je pobedila pošto je preskočila 6.97 metara u prvoj seriji. Ona je potom u drugoj seriji skočila 6.49 metara, a u trećoj 6.76 metara. Naša atletičarka je prestupila u četvrtoj i petoj seriji, a u poslednjoj seriji je ostvarila skok od 6.62 metra.

Drugo mesto osvojila je Šveđanka Kadi Sanja sa preskočenih 6.55 metara. Treća je bila Amerikanka Kaneša Burks (6.54 metara).

Vuleta je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, kao i zlato na nedavnom Evropskom šampionatu na otvorenom u Berlinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()