Humanost u Pioniru: Hokejaši Zvezde igraju za Luku Stajkovića

Svačije malo za četvorogodišnjeg dečaka je zaista važno i mnogo - ulaznica na utakmice tokom vikenda je 200 dinara

26.01.2023. 14:41
  • Podeli:
Luka donacija-63d27d8c61a92.webp Foto: HK Crvena zvezda

Luki Stajkoviću (4) je potrebna pomoć da ozdravi, a hokejaši Crvene zvezde su odlučili da svu zaradu od ulaznica tokom vikenda proslede na račun malog junaka koji se bori sa tumorom na mozgu. 

U Ledenoj dvorani Pionir u subotu i nedelju, od 17:30, HK Crvena zvezda ugostiće ekipu Slavije iz Ljubljane, odnosno rivala iz Hrvatske Kroaciju. Cena ulaznica je minimalna i dostupna svima - 200 dinara. 

Luka je rođen 2018. godine, dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.  Živeo je uobičajenim životom za svoj uzrast sve do trenutka kada je počeo da oseća česte glavobolje. 

U decembru 2022. godine detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da Luka boluje od tumora na mozgu. Istog dana po prijemu u bolnicu hitno je operisan.

Nakon operacije tumora na mozgu dečak je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno. Na sreću, postoje velike šanse da se Luka izleči i da mu se vrate funkcije. Nastavak lečenja iziskuje velike troškove zbog čega mu je potrebna novčana pomoć svih dobrih i humanih ljudi. Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, putne troškove i troškove smeštaja.

Luka živi sa mamom i mlađom sestrom jer mu je otac preminuo od posledica korona virusa u decembru 2021. godine. 

Hokejaši Crvene zvezde pozivaju gledaoce u Ledenu dvoranu Pionir da uživaju u hokeju i da budu humani. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()