Gocić: Siguran sam da Novi Beograd ima potencijal

'Svesni smo važnosti utakmica na startu sezone, ali i pored toga na treninzima radimo punom parom', poručio trener VK Novi Beograd

06.10.2022. 15:29
  • Podeli:
Živko Gocić_VK Novi Beograd_Foto Tanjug Rade Prelić-1665064493534.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Vaterpolo klub Novi Beograd biće jedan od domaćina turnira Jadranske lige na startu nove sezone u regionalnom takmičenju. Osim Novobeograđana koji brane trofej, na turniru koji će biti odigran na bazenu Sportskog centra "11. april", učestvovaće još Šabac i zagrebačka Mladost.

U prvom kolu koje je na programu u petak od 20.45 časova, sastaju se Mladost i Šabac. Dan kasnije od 19.45 snage će odmeriti Novi Beograd i Mladost, dok je u nedelju od 9.45 zakazan duel Novi Beograd - Šabac.

"Svesni smo važnosti ovih utakmica na startu sezone, ali i pored toga na treninzima radimo punom parom", rekao je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije trener Novog Beograda Živko Gocić i dodao:

"Prošlog vikenda imali smo turnir Vlaho Bato Orlić, sa kojim smo veoma zadovoljni kako je protekao i organizaciono, ali i onim što smo prikazali u bazenu. Od ekipe smo dobili ono što smo očekivali, iako je umor bio prisutan. Ni na startu Jadranske lige nećemo biti u punoj takmičarskoj formi, ali uveren sam da ćemo ova dva protivnika jako ozbiljno shvatiti. Potrudićemo se da ove mečeve iskoristimo i u svrhu pripreme svega onog što nam predstoji kasnije tokom sezone".

Gocić je istakao i da ne očekuje da će njegov tim na startu takmičarske godine pružiti blistavu i lepršavu igru s obzirom da su igrači pod velikim fizičkim i mentalnim naporima.

"Uvodimo neke nove stvari u sistem igre u odnosu na ono što se radilo prošle godine. Za sve to je potrebno vreme, ali ja sam siguran da ekipa ima potencijal da i u stanju povišenog umora odigra utakmice na dovljno kvalitetnom nivou kako bi se zabeležile dve pobede protiv protivnika koje, još jednom naglašavam, ne smemo da potcenimo ni u jednom trenutku", naveo je Gocić.

Strateg Novobeograđana je rekao i da je Nikola Jakšić počeo da trenira sa ekipom, ali da još nije 100 odsto spreman.

"On radi po izmenjenom programu, jer i dalje oseća bol u laktu i ramenu. Ipak, najvažnije je da je povreda sanirana i njegov povratak u tim očekujemo uskoro", konstatovao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić optimista je pred start nove sezone.

"Ekipa se još nalazi u pripremnom periodu. Pozitivna je stvar što smo i na Memorijalu Vlaho Bato Orlić odigrali dobro i mislim da postepeno, iz utakmice u utakmicu, podižemo formu. Očekuju nas dva meča u dva dana. Favoriti smo u oba duela, a ja mislim da smo i favoriti u kompletnoj regionalnoj ligi ove godine. Branićemo titulu i to nam cilj, zaključio je Mandić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()