Đerona posle SP: Rezultati su pobeda kolektiva

U nekim trenucima bilo je jako teško održati tempo, rekao je selektor rukometaša Srbije

24.01.2023. 08:29
  • Podeli:
Toni Đerona-63c4629315d89.webp Foto: RSS

Rukometaši Srbije pobedili su selekciju Holandije 32:30 (15:17) u okviru 3. kola grupe 3 Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, ali nisu prošli u narednu fazu takmičenja. To je ujedno bila i poslednja utakmica Orlova na takmičenju.

"Želim da čestitam svojim igračima jer na kraju, pokazali su kao i u utakmici protiv Argentine da su ovi rezultati pobeda kolektiva", izjavio je selektor rukometne repezentacije Srbije Antonio Đerona nakon utakmice sa selekcijom Holandije.

Srbija je pobedom zauzela 11. mesto na SP i tim plasmanom nije uspela da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Novu šansu rukometaši će imati na Evropskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj.

"Imali smo mnogo problema sa njihovom brzom kretnjom, imamo krupne igrače koji nisu tako brzi kao oni. U nekim trenucima bilo je jako teško održati njihov tempo. Vreme među igračima je bilo dobro podeljeno, Milosavljević i Milosavljev su bili odlični, ali zasluge idu i Cupari za odbranjen penal, Vanji Iliću za ukradenu loptu i svim ostalim igračima koji su svojim trudom omogućili veoma važnu pobedu bez obzira koliko su vremena proveli na terenu", istakao je Đerona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()